torsdag 18 juni 2015

dygn 2

Det är lugnt i valplådan, utom vid vägning....  Lilla Madam har visat att hon blir sur om hon inte får var hos mammisen. Gossen bara piper lite, men Madamen blir förbannad. Är det möjligt att det redan kan märkas likheter med mamma Swea.
 Mamma Swea var en liten skit när hon föddes och HON talade klart och tydlig om att HON inte skulle ha tillägg och att Hon kunde minsann själv. Som minstingen i kullen var hon envis och ibland en riktig plåga både för syskon och andra. Lite äldre så, visst var hon en vilding men en så härlig sådan. Det tog några år och en valpkull innan hon blev vuxen, den där vilda saken
Swea mår bra och tar mycket fint hand om de små, och trott om ni vill plötsligt ville hon komma ut i köket för att tigga godsaker. Klart att hon fick en liten morot med sej tillbaka.
Däremot är jag inte alls populär när jag tvingar henne att gå ut. Det är rena dragkampen!!

Nu får ni bereda er på lite bilder, jag måste ju visa de små underverken

hanen

tiken och hon gosar med mammisen.

nu blir det blandade bilder i den stil jag gillar
Mysbilder


en stark liten Madam
en trött mamma vilar
Så här ligger de när mamma är ute
kör huvudena i väggen, jag ska inte ha en chans att fotografera deras ansikten.
Denna sista bilden påminner mej om Sweas mormor Jacki. När hon hade valpar kom hon alltid och hämtade mej, vi skulle sitta en stund varje dag och studera hennes underverk. Det var så mysigt vi satt sidanom varandra myste och berättade för varandra hur fina de var.  Även när det kom besökare som Jacki gillade så skulle vi alla sitta på rad vid valplådan och titta.  Saknar Jacki så, Jacki som lärde Swea allt hon kunde om barnuppfostran, det var underbart att se.
 Nu är det inte så att Swea är en dålig mamma hon är jätteduktig sköter sej och sina ungar exemplariskt.
 Detta är vad ni får hålla till godo med idag.
Ha en bra kväll
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar